HIDRATÁLJ ÉS TÖLTSD FEL
A SZERVEZETED VITAMINOKKAL

VITAMINDÚS ITALPOROK

Vegán | Cukormentes | Gluténmentes | Szerves kötésű összetevők

Collagen Hyaluronic kapszula 60 db

5 990 Ft

Vegán | Cukormentes | Gluténmentes | Szerves kötésű összetevők

Házhoz szállítási költség: 1.490 Ft | 20.000 Ft értékű rendelés felett ingyenes.

Bevezető áron!

C-vitamin, L-Lizin, Glicin, Bambusz kivonat, L-Prolin, Nátrium-hialuronát, tapadásgátló: Magnézium-sztearát (növényi), növényi kapszulahéj: hidroxi-propil-metil-cellulóz.

Hialuronsavat, Bambusz kivonatot, L-Lizint, L-Prolint, Glicint és C-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula. | 60 db 752 mg-os vegán kapszula

Alkalmazási javaslat felnőtteknek: napi 2×1 kapszula, étkezés után, bő folyadékkal.

A napi ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

25 C fok alatti hőmérsékleten, gyermekek elől elzárva, száraz, hűvös helyen.

A kollagén termelés folyamata a testünkben
A kollagén termelés a prokollagénnel kezdődik, amely egy C-vitaminból és fehérjéből álló molekula. A fehérje aminosavak láncaiból áll, mint például az L-Lizin, a Glicin és az L-Prolin.
Ahogy a prokollagén molekulák kialakulnak, később rostszálakká válnak. Ezeket a rostszálakat a prokollagén molekulák építik tovább, amíg strukturáltabb kollagén rostokká nem épülnek. Ezek a szálak szorosan kötődnek egymáshoz, és biztosítják a szerkezetét például a bőrnek, az inaknak, a hajnak és a körmöknek.

A kollagén termelés fokozása növényi alapú forrásokkal

A legtöbb jelenlegi vizsgálat állati eredetű kollagén forrásokat használ. Ugyanakkor a kollagén termelést növelő növényi eredetű forrásokkal kapcsolatos kutatások szerint az állati származékok nem szükségesek a kollagén építő hatásokhoz.

A bevitt kollagén (az állati eredetű kiegészítők vonatkozásában) nem azonos a felszívódott kollagénnel.

Az állati eredetű kollagén valójában állati melléktermékekből származik, például a tehenekből származó szarvasmarha-kollagén-kiegészítőket általában tehéncsontok, bőr vagy más kötőszövetek forralásával állítják elő, majd szárítják, hogy porrá, azután tablettává alakítsák.

Akik többet szeretnének megtudni az állati eredetű kollagénről, Ők elolvashatják Tóth Gábor (BioGabi) élelmiszeripari fejlesztőmérnök, kutató cikkét:
A vegán kollagén kiegészítők más fontos hozzáadott tápanyagokat is tartalmaznak, mert a tápanyagok szélesebb skálájára van szükség ahhoz, hogy szervezetünk kollagént termeljen. Az aminosavaktól a C-vitaminig, hialuronsavig, szilíciumig és antioxidánsokig. Ezek az extra tápanyagok azonban nem gyakran találhatók meg a hagyományos állati kollagén peptid termékekben.
Hialuronsav

A hialuronsav egy sokoldalú cukor-molekula, melynek csodás hatásokat tulajdonítanak. Egy hidratáló anyagról van szó, amely természetesen, magas koncentrációban fordul elő az emberi testben. A hialuronsav nagy mennyiségű vizet – grammonként akár 6 litert is – képes megkötni. Feszesen és rugalmasan tartja bőrünket, valamint biztosítja új kollagén- és elasztin-rostok képződését. A bőrnek így hosszabb ideig hidratált, rugalmas kinézetet ad. Az életkorral azonban csökken a mennyisége a bőrben, ezért érdemes fokozatosan pótolni.

A hialuronsav bőrre gyakorolt hatásai

Intenzíven hidratálja a bőrt. A vízmolekulák lassú felszabadulása a bőr folyamatos hidratálódását és táplálását eredményezi.

Serkenti a bőrsejtek növekedését, és elősegíti a bőr feszességét, rugalmasságát és puhaságát biztosító kollagén- és elasztin-rostok képződését.

A mélyebb bőrrétegekbe hatolva harcol a bőr korai öregedése ellen.

Bambusz kivonat

A bambusz kivonat a természetes szilícium-dioxid egyik leggazdagabb ismert forrása a világon. A szilícium egy természetesen előforduló ásványi anyag, amely számos élelmiszerben (elsősorban zöldségekben) és vízforrásban található. Támogathatja a csontok növekedését és a kollagén termelést.

Egy szilícium-dioxidban gazdag hatóanyag, például a bambusz kivonat fogyasztása segíthet fenntartani és támogatni a természetes kollagén termelést a szervezetben. A bambusz kivonat messze az egyik leggazdagabb természetes forrás, amely 70% szerves szilícium-dioxidot tartalmaz.
Szervezetünk természetes kollagén termelése 25 éves korunk körül lelassul. Ezzel sokan tisztában vagyunk. De azt is tudtad, hogy a szilícium-dioxid szintje is csökkenni kezd nagyjából ugyanebben a korban?
A szilícium-dioxid „ragasztóként” működik, amely összetartja a kollagént. Megfelelő szilícium-dioxid hiányában szervezetünk természetes kollagén képző és fenntartó képessége nagymértékben leromlik.
Ha szeretnéd támogatni szervezeted természetes kollagén képző képességét, a bambusz szilícium-dioxid remek választás.
Glicin
A Glicin számos esszenciális anyag prekurzora (vagyis egy olyan vegyület, amely egy másik vegyületet előállító reakcióban vesz részt), mint a DNS, foszfolipidek (zsírok egyik különleges csoportja, a biológiai membránok fő alkotói), a kollagén, de részt vesz a kreatin szintézisében is, amely nélkülözhetetlen az izom működéséhez.
A kollagénnek körülbelül a 30-35%-át Glicin alkotja. A kollagén pedig egy olyan természetes fehérje, amely segíti a test elsődleges szöveteinek, a kötőszöveteknek a felépítését. A szövetek és szervek rugalmasságáért felelős, bőrünk körülbelül 75%-a kollagénből épül fel.
L-Lizin
Az L-Lizin a fehérjéinket felépítő esszenciális aminosav, azaz szervezetünk nem képes az előállítására. Bevitele ezért táplálék-kiegészítőkből ajánlott.

A Lizin fontos szerepet játszik a kalcium felszívódásban, az izmok építésében, a sérülésekből való regenerációban, és a szervezet hormonjainak, enzimeinek és antitesteinek létrehozásában.

A Lizin segít a kollagén formálásában is, ami jó a bőrnek, izmoknak és ízületeknek egyaránt.

Kifejezetten hatásos a herpesz I és II megelőzésében és kezelésében.
Segítséget nyújt a csontok egészségi állapotának megőrzésében, mivel segíti a kalcium felszívódását a testben.
Csökkenti az öregedés látható jeleit a bőrön.
Jótékony hatással van a szív egészségére.
L-Prolin
A Prolin nem esszenciális aminosav. Nagy mennyiségben fordul elő a kollagén szövetekben és a csontok, a bőr, a körmök, valamint a porcok felépítésében is részt vesz. Rendkívül fontos az ízületek és inak egészsége szempontjából is.

A Prolin alapvető szerepet játszik a kötőszövetek, így a kollagén alapú szövetek felépítésében.

Segít megőrizni a kötőszövetek egészségi állapotát, amennyiben C-vitaminnal együtt fogyasztjuk.

A Prolin, a kollagén és elasztin fehérjék stabilitását biztosító elemek egyik fő alkotóeleme. A kollagén molekulát alkotó építőelemeknek több, mint 10%-a csak Prolinból áll.

Elasztint tartalmaz még az aorta, az artériák fala, a tüdő és a húgyhólyag is. A Prolin támogatja az optimális mennyiség előállítását a szervezetben.