Multi Sport mirabella szilva ízű italpor 190 g
6 990 Ft
Vegán | Cukormentes | Gluténmentes | Szerves kötésű összetevők
Házhoz szállítási költség: 1.490 Ft | 20.000 Ft értékű rendelés felett ingyenes.
Az italpor nem tartalmaz színezéket! Az elkészült ital narancssárga színét a béta-karotin adja, ami az egészséges A-vitamin provitaminja.
L-aszkorbinsav, L-tirozin, trimagnézium-citrát anhidrát, édesítőszer: eritrit, multivitamin premix (L-aszkorbinsav, citrus bioflavonoidok, niacinamid, tokoferol-acetát, pantoténsav, cink-szulfát, piridoxin-hidroklorid, riboflavin, tiamin-monohidrát, béta-karotin, folsav, D-biotin, kálium-jodid, nátrium-szelenit, ergokalciferol, cianokobalamin, maltodextrin) aroma, édesítőszer: szukralóz.
Mirabella szilva ízű, cukormentes, multivitamin étrend-kiegészítő italpor, L-tirozinnal, magnéziummal, édesítőszerekkel. Nettó tömeg: 190 g
Felnőttek számára ajánlott adagolás: naponta egy merőkanálnyi (6,35 g) italport 500 ml vízben feloldva elfogyasztani.
Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék fogyasztása 4 éves kor alatt nem ajánlott! Túlzott fogyasztása hashajtó hatású lehet.
25 C fok alatti hőmérsékleten, gyermekek elől elzárva, száraz, hűvös helyen.
L-tirozin
A tirozin egy aminosav, amit „antidepresszáns” aminosavnak is szoktak nevezni. Gyakran a kedélyállapot és az agyi funkciók javítására használják, illetve az agy-izom kapcsolatra is jó hatással van, ami a sportteljesítményre is jó hatással lehet.
A biológusok úgy látják, hogy a tirozin növeli a dopamin, az adrenalin és a norepinefrin neurotranszmitterek szintjét. Ezek növelése pedig hozzájárulhat a memória és a teljesítmény javításához olyan stresszes helyzetekben, amikor kiemelkedően kell teljesítenünk.
Forrás: https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/L-tyrosine
Kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a tirozin visszafordíthatja a mentális hanyatlást és javíthatja a kogníciót rövid távú, stresszes vagy mentálisan megterhelő helyzetekben.
Források:
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0022395615002472?via=ihub
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25797188/
Trimagnézium-citrát anhidrát
A tri-magnézium-citrát anhidrát 15%-a elemi magnézium. A magnézium az emberi test negyedik leggyakoribb ásványa. Fontos szerepet játszik a test és az agy működésében. Előfordulhat azonban, hogy egészségtudatos táplálkozás mellett sem jut elegendő a szervezetbe.
A magnézium több száz biokémiai reakcióban vesz részt a szervezetben. Az egyik fő szerepe, hogy segítő molekulaként működjön közre ezekben a folyamatokban. Szerepet játszik a testmozgásban és növelheti a sportteljesítményt is.
Források:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24465574/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22760901/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16825271/
A magnézium elősegíti a vércukorszint bejutását az izmokba és eltávolítja a laktátot, amely edzés közben felhalmozódhat és fáradtságot okozhat.
A magnézium segít csökkenteni az emelkedett vérnyomás értékeket, de nincs hatással azokra, akiknek normál szintű a vérnyomása.
Források:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19617879/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9719052/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24149738/
A magnézium a 2 -es típusú cukorbetegek számára is előnyös, illetve a kutatások azt mutatják, hogy az alacsony magnéziumbevitelű embereknél nagyobb a cukorbetegség kialakulásának kockázata.
Források:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21868780/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24089547/
Bioflavonoidok
A bioflavonoidok azok a természetes pigmentek, amelyek a gyümölcsök és zöldségek színét adják. Egy flavonoidot akkor tekintünk bioflavonoidnak, ha rendelkezik a P-faktor hatással: a vénák-kapillárisok falát tömíti, a kollagén lebomlását gátolja, így erősíti az érfalakat. Ezen alapul az érvédő gyógyszerek hatása is.
A bioflavonoidokkal kombinált C-vitamin jelentős érfalvédő hatással rendelkezik és erős antioxidáns hatással is bír, így a bőrfiatalság megőrzésében és a tumoros megbetegedések megelőzésében használható eredményesen.
Ezen kívül segíti a vitaminok és tápanyagok beépülését, így a fehérjék is jobban hasznosulhatnak.
Forrás: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25675136/
Niacinamid
A niacinamid (B-3-vitamin) a niacin egyik formája, vízben oldódó B-vitamin. Felszívódása akkor a leghatékonyabb, ha a többi B-vitaminnal, illetve C-vitaminnal juttatjuk be a szervezetbe. A B3-vitamin szintet jelentősen csökkentik a szervezetben az antibiotikumok, az alkohol, a cukor, valamint az altatók és az ösztrogén.
A niacinamid gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, ezért alkalmas lehet bőrproblémák (akne, ekcéma) kezelésére, de az öregedési problémákkal küzdők számára is megoldást nyújthat, mert erősíti a lipid gátat, ezáltal kiegyenlíti a bőrtónust és a ráncokat.
Elengedhetetlen az ideg-, a keringési- és az emésztőrendszer működéséhez. Kiemelt szerepe van a méregtelenítésben, a koleszterin és a nemi hormonok képződésében. Ugyanakkor csökkentheti a magas vérnyomást, mérsékelheti a migrénes fejfájás intenzitását és értágító hatással is rendelkezik.
Forrás: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21414766/
Tokoferol-acetát
A tokoferol-acetát, vagyis az E-vitamin antioxidáns hatású. Védi a sejteket és a DNS -t, elősegítve ezzel a sejtek egészségét. Azáltal, hogy az E-vitamin zsírban oldódik, meg tudja állítani a szabad gyökök képződését, amikor a szervezet lebontja a zsírt.
Forrás: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30085593/
Pantoténsav
A pantoténsav, vagy más néven B5-vitamin, az emberi élet egyik legfontosabb vitaminja. Az emberi test minden sejtje számára szükséges anyag. Gyakran „stresszellenes” vitaminként is emlegetik. Jelenléte elengedhetetlen a vérsejtek előállításához, és segít az elfogyasztott ételek energiává alakításában, a szénhidrátok, a fehérjék és a lipidek hasznosításában. Az egészséges bőr megőrzéséhez is fontos.
A pantoténsav javítja a sebek gyógyulását, hidratáló és bőrvédő hatást fejt ki. Hiánya csökkent kortizoltermeléshez, fokozott ízületi fájdalmakhoz, izomfájdalomhoz, fáradtsághoz, fejfájáshoz, depresszióhoz, álmatlansághoz és széles körben elterjedt "gyulladást elősegítő" hatásokhoz vezet az immunrendszerben.
Forrás: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31691401/
Cink glükonát
A cink glükonát egy szerves táplálékkiegészítő, amely glükonsav cink-só formáját tartalmazza cink biztosítása céljából. A cink alapvető nyomelemként kulcsfontosságú számos biológiai folyamatban, antioxidánsként működik és erősíti az immunrendszert. Bár a hatásmechanizmus nem teljesen ismert, a cink-kiegészítés felhasználható a vírusok elleni immunitás növelésére, vagy megzavarhatja bizonyos vírusok, például a humán papillomavírus (HPV) replikációját.
Több tanulmány is azt mutatja a cink-pasztillák akár 33% -kal is csökkenthetik a megfázás időtartamát. A cink antioxidánsként is működhet, segít csökkenteni a gyulladást és véd a krónikus betegségek, például szívbetegségek, rák és cukorbetegség ellen.
A cink jól ismert a vércukorszint szabályozásában és az inzulinszekrécióban játszott szerepéről. Az inzulin az a hormon, amely felelős a cukor szállításáért a véráramból a szövetekbe.
Források:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28515951
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15451058/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26365743/
Piridoxin-hidroklorid
A piridoxin-hidroklorid, vagy más néven B6-vitamin, vízben oldódó vitamin, amelyre a szervezetnek több szempontból is szüksége van. A szervezet nem képes előállítani a B6-vitamint, ezért azt élelmiszerekből vagy kiegészítőkből kell beszereznie.
A B6-vitamin javíthatja a hangulatot és csökkentheti a depresszió tüneteit. Ez részben azért van, mert ez a vitamin szükséges az érzelmeket szabályozó ingerületátvivő anyagok létrehozásához, beleértve a szerotonint és a dopamint. A kutatások szerint elősegítheti az agy egészségét és csökkentheti az Alzheimer-kór kockázatát is.
A B6-vitamin hiánya vérszegénységhez vezethet, nagy dózisú alkalmazása viszont hatásos lehet a menstruációt megelőző fejfájástól, hangulatingadozástól, felfúvódástól és egyéb problémáktól, összefoglaló néven premenstruációs tünetektől szenvedőknek.
Források:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15479988/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18838531/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/2558186/</a
Riboflavin
Az emberi test nem képes raktározni a riboflavint, vagyis a B2-vitamint. Hiánya gyakran produkál tüneteket, mint például szembetegségek, néhány esetben szürkehályog, véreres, viszkető, égő szem, valamint fényérzékenység. Ezen kívül a hiánya más hiányállapotok kialakulásához is vezethet, mivel a riboflavin részt vesz a tápanyagok feldolgozásában, például segíti a vas felszívódását.
Különösen fontos gondoskodni arról, hogy elegendő riboflavin kerüljön az étrendbe terhesség esetén, mert hiánya veszélyeztetheti a baba növekedését és növelheti a preeklampszia esélyeit, ami veszélyesen magas vérnyomást jelent a terhesség alatt.
A lisztérzékenyek és a Crohn-betegek szervezete gyakran hiányt szenved riboflavinból, mert a tápanyagfelszívódás nem működik megfelelően.
Forrás: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10862839/
Tiamin mononitrát
A tiamin vagy B1-vitamin a szénhidrátok, zsírok és alkoholok lebontásához és átalakításához, valamint a szívizom és idegsejtek megfelelő működéséhez szükséges vitamin. A tiamin táplálékforrásai közé tartoznak a teljes kiőrlésű gabonák, de a gabonafeldolgozás eltávolítja a tiamintartalom nagy részét.
A szervezetnek tiaminra van szüksége az adenozin -trifoszfát (ATP) előállításához. Ez egy olyan molekula, amely energiát szállít a sejteken belül.
Bizonyos élelmiszerek és étkezési szokások tiaminhiányhoz vezethetnek. Azok veszélyeztetettek, akik sok kávét vagy teát fogyasztanak, még akkor is, ha koffeinmentes. Továbbá a rendszeres nyers halat és kagylót fogyasztóknál is felléphet hiányállapot.
Források:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/859046/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/1842155/
Béta-karotin
A szervezetben a béta-karotin átalakul A-vitaminná (retinol). Az A -vitaminra pedig szükségünk van a jó látás és a szem egészségéért, az erős immunrendszerért, valamint az egészséges bőrért és nyálkahártyáért. Ezenkívül a béta-karotin erős antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik. Rengeteg kutatás bizonyítja, hogy az antioxidánsokban gazdag étrend javíthatja az egészséget. Az oxidatív stressz csökkentésével a szervezetben az antioxidánsok segíthetnek megelőzni olyan betegségeket, mint a rák, a szívbetegség és az Alzheimer -kór.
Források:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6204759/
https://www.nccih.nih.gov/health/antioxidants-in-depth
Folsav
A folsav B9-vitamin, M-vitamin. A folsav vízben oldódó vitamin, amit gyakran magzatvédő vitaminnak is neveznek.
Nagyon fontos szerepe van a szervezetben, különösen a várandós anyáknál, mert a terhesség korai szakaszában a fejlődő embrió gerincét, a velőcsövet lezáró folyamat csak folsav jelenlétében hibátlan. Ezért várandósoknak mindenképpen ajánlott a folsav pótlása.
Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Folsav
D-biotin
B7-vitamin és H-vitamin néven is ismert. A biotin a B komplex vitaminok egyike, amely a többi B-vitaminhoz hasonlóan segíti a szervezetet az enzimek felhasználásában és a tápanyagok szállításában.
A biotin segít fenntartani a szervezet számos fő rendszerét. Tanulmányok azt mutatják, hogy a biotin segíthet a cukorbetegség tüneteinek kezelésében. Segít szabályozni a vércukorszintet egyes cukorbetegeknél.
A biotin hatékony lehet bizonyos betegségek kezelésében, mint például az alacsony vércukorszint, és a magas vérzsír szint. A biotinhiányra jellemző tünetek lehetnek a különféle érzészavarok: lehangoltság, izomfájdalmak, folyamatos fáradtság, étvágytalanság. Ha a hiányállapot tartósan fennáll, vérszegénység, koleszterinszint-emelkedés is felléphet.
Források:
https://cdnsciencepub.com/doi/abs/10.1139/cjpp-2014-0479#.WcHQyLpFyUl
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1319562X15000613
Kálium-jodid
Fontos, hogy elegendő jód legyen az étrendben. Szabályozza a hormonokat, a magzat fejlődését és fontos szerepet játszik a pajzsmirigy egészségében, emiatt alkalmazzák a pajzsmirigy túlműködésének kezelésére is. A terhesség alatt több jódra van szüksége a női szervezetnek. A terhesség alatti jód bevitele összefüggésben áll a magzat agyfejlődésével. A jód jelenléte az első 6 hónapban kulcsfontosságú az agy fejlődésének szempontjából.
Forrás: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25629792/
Nátrium-szelenit
A nátrium-szelenit, a szelén egyik formája, amely főként a növény alapú élelmiszerekben, a húsokban és a tenger gyümölcseiben található meg. A legfontosabb szerepe az antioxidáns hatásából ered, ennek köszönhetően képes az oxidatív stressz mérséklésére. Hiányában nagyobb a valószínűsége a szív koszorúér megbetegedéseknek, a daganatos megbetegedéseknek és az alacsony pajzsmirigy hormontermelésnek.
Források:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17023702/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4073179/ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4726178/
Ergokalciferol
Az ergokalciferol, más néven D2-vitamin, növényi eredetű elővitaminból, az ergoszterinből keletkezik. A D-vitaminnak számos fontos funkciója van. Talán a legfontosabb a kalcium és a foszfor felszívódásának szabályozása, valamint az immunrendszer normál működésének elősegítése.
A megfelelő mennyiségű D-vitamin megszerzése fontos a csontok és fogak normális növekedéséhez és fejlődéséhez. A D-vitamin szerepet játszhat a szklerózis multiplex kockázatának csökkentésében, csökkenti a szívbetegség kialakulásának esélyét és az influenza kialakulásának valószínűségét.
Források:
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/j.1365-2796.2008.02008.x
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2726624/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20219962/
Cianokobalamin
A cianokobalamin más néven B12-vitamin, alapvető vitamin, amelyre a szervezetnek szüksége van, de nem tudja előállítani. Létfontosságú szerepet játszik abban, hogy segítse a szervezetet a vörösvértestek előállításában.
A B12-vitamin hiánya a terhesség kezdeti szakaszában növelheti a születési rendellenességek, például az idegcső hibái kockázatát. Ezenkívül az anyai B12-vitaminhiány hozzájárulhat a koraszüléshez vagy a vetéléshez.
Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4161975/
L-aszkorbinsav, azaz C-vitamin
Az aszkorbinsavak közül az L-aszkorbinsav található meg a természetben. Az emberi szervezetet is csak ez a formája képes táplálni, amit a köznyelvben C-vitaminként ismerünk. Ezzel szemben a D-aszkorbinsav ártalmatlan, ugyanakkor haszontalan is a szervezetünk számára. Éppen ezért étrend-kiegészítőinkhez csak L-aszkorbinsavat használunk.
A C -vitamin vízben oldódik, és a szervezet nem tárolja. Ezért a megfelelő C -vitamin szint fenntartása érdekében az embereknek minden nap pótolniuk kell ezt a vitamint.
Az élet napi nehézségei, a fizikai munka, illetve a sport megterheli a szervezetet, aminek a válaszreakciója a stressz. A stressz hatására a szabad gyökök és az antioxidánsok egyensúlya felborul a szervezetben, amely ha hosszú időn át fennáll, betegségekhez és az öregedési folyamat felgyorsuláshoz vezethet. Éppen ezért a C-vitamin kiegészítés nagyon fontos ahhoz, hogy az immunrendszer megfelelően működjön.
Miben segíthet?
- Növelheti a stressztűrő képességet. Mindegy, hogy fizikai vagy lelki terhelésnek van inkább kitéve a szervezet, a C-vitamin szedése megkönnyítheti annak elviselését.
- Gyorsíthatja az izmok mikrosérüléseinek regenerálódását.
- Csökkentheti a fáradtság érzetet, ami a pajzsmirigy működésben betöltött szerepe miatt lehetséges.
- Ártalmatlaníthatja a mérgeket a szervezetben, amelyek úgynevezett szabad gyökök formájában halmozódnak fel. Ezek olyan kíméletlen molekulák, amelyek a szervezet sejtjeit károsíthatják. Az antioxidánsok, mint amilyen a C-vitamin is, megkötik ezeket a vegyületeket és segítenek ezek eltávolításában is.
- Segíthet a szervezetetnek a kollagén, az L-karnitin és egyes ingerületátvivő anyagok előállításában. A kollagén elősegítheti az izmok növekedését, az L-karnitin csökkentheti a testzsír szintet, egyes ingerületátvivő anyagok pedig támogathatják az idegrendszert és az alvás minőségét javíthatják.
A C-vitamin jobban hasznosul, ha szedését bioflavonoidokkal támogatjuk meg. A jó hír az, hogy a természetes forrásokból származó C-vitamin készítményekben általában a bioflavonoidok is megtalálhatók. Másrészt a C-vitaminnal más vitaminok, nyomelemek hatásossága fokozható. MSM-mel szedve erősíti a gyulladáscsökkentő hatást, szőlőmag kivonattal kombinálva a rákos sejtek gyógyulását segíti elő, míg béta-katotinnal és E-vitaminnal társítva az antioxidáns hatás erősíthető.